četrtek, 09. julij 2009

Blog odhaja na počitnice/ Clay play days - zaključek, 7

S tole sliko, ki jo je posnela Donna Kato med svojo delavnico valovitih zapestnic zaključujem prispevke iz angleških Clay play days. Rečem lahko samo to, da točno vem, kakšna srečnica sem, da sem se jih lahko udeležila že dvakrat, da so mi neizmerno razširili ustvarjalno obzorje in letos je še posebej neprecenljivo, da me je ta dogodek potisnil v ustvarjanje v zame najhujšem obdobju leta - v maju in juniju, ko večino časa ne vem, kje se me drži glava in kje noge. Začeti pa bi pravzaprav morala s prijateljstvom z Majo in Majdo, ki se je začelo lani na Clay Carnivalu in predstavlja čisti dobiček v najboljšem pomenu besede in čisto veselje. Ko sva z Donno kramljali med zaključno zabavo, ni mogla verjeti, da se poznamo šele od lani. Zdelo se ji je, kot da smo bile prijateljice že od zdavnaj. Ob tem so komentarji nepotrebni.
PS: Razpisan je že datum za prihodnje leto - 25.-27.junij in več si lahko preberete na blogu organizatorke Helen, ki je trenutno hudo bolna in potrebuje kar se da veliko naših molitev in lepih misli.
Imam še dolg do K, ki me je izzvala, da napišem 7 priljubljenih stvari. Sem gotovo čisto med zadnjimi blogerkami v Sloveniji, ki se vključujem v igro in tudi prekinjam verigo. Če katera od obiskovalk mojega dnevnika še ni bila izzvana in to želi, pa naj bo od mene.
1. Moja 4 dekleta in moj "deček" - četudi me 1000x na dan spravijo ob živce, so fletni in nenadomestljivi.
2. Knjige - books, books, books. Predvsem angleške - ganejo me dobre zgodbe in dobre kriminalke. Z obiska na Irskem pred dvema letoma sem v ročni prtljagi prinesla 17 knjig.
3. Voda - morje, reke, jezera me pomirjajo s šumenjem, odsevi in igrami svetlobe.
4.Potovanja - že ko grem na lokalni vlak za Ljubljano, me preveva poseben občutek, kot da bi res nekam šla. Dolgo obdobje 15 let, ko nisem potovala, se je zaključilo pred dvema letoma. Veselje nad možnostjo spet nekam iti pretehta čudne številke, ki naj bi bile moja starost in čudno naravno ne-barvo las. Če bom bla zdrava, bom za vse prihodnje okrogle obletnice in še druge vmes kam šla. Niti malo me ne moti potovati sama.
5. Ustvarjalni kotiček (dva kota, pravzaprav dve sobi...), materiali, ustvarjalne knjige in revije in seveda nakupovanje in uporaba vsega naštetega. Vse to me ohranja pri zdravi pameti.
6. Prijateljice. Ni jih veliko, a jih ne bi dala za nič na svetu. Ko se skupaj režimo nesmislom in bedarijam življenja, smo nepremagljive.
7. Tihi, odmaknjeni kotički narave. Nisem hribolazka, a tudi v nižinah se najdejo čudoviti prizori. Ob igrah svetlobe in barv si vedno želim, da bi se čas ustavil in bi ga lahko pognala v tek šele, ko bi se naužila določenega prizora in tišine.
Tole je drugi izdelek iz Sylviine delavnice, kjer je šlo brušenje gladko, sem pa popolnoma "zapletla" montažo (v vseh pomenih besede). Z izdelkom sem dokaj zadovoljna.
Ogrlica iz Nataliine delavnice je jesenska - plodovi dozorevajo, listje pa tik preden odpade žari v rdeče oranžnih odtenkih. Alkoholna črnila imam že dolgo, pa se sploh ne lotim dela z njimi, ker se mi zdijo čisto nekaj novega. Nisem točno vedela, kaj bom dobila, ko bom pobarvala zapečene vmesne perle, vendar se mi je kričeča barva konec koncev kar priljubila.

V delavnici pri Alison sem izdelala veliko raznolikih perl za dva izdelka. Doma sem se odločila, da bo samo ena dolga ogrlica, da jo poživim s kremno belimi perlami in da mi bo pripovedovala zgodbo o morskih globinah, kjer se skrivajo živali norih barv in oblik ter seveda biseri. Navdušila me je biserna masa Kato, ker je enkratna za tehniko mačjega očesa ("mica shift"), ki je ena mojih najljubših tehnik.
Iz špiralastega vzorca iz Danijeve delavnice je nastala še tale zapestnica, ki se zelo dobro nosi,ker se perle lahko "vrtijo" okrog svoje osi. Naredila sem malenkost premajhno, dodati bi morala še eno perlo - toda potem bi jih bilo 13. V resnici sploh nisem vraževerna, samo osnovnega "kato-kaka" mi je ravno zmanjkalo.


Tole je pogled izpod bora, kjer bom v ležalniku s kupom angleških knjig in križank nastanjena naslednja dva tedna. Zaenkrat še kar velja odločitev, da ne bom s sabo vzela nič ustvarjalnega (beri perle) razen beležke za skice, če se mi slučajno porodi kaka ideja.
Preden odidem v Tribunj in tudi blog odide na zasluženi oddih, se želim zahvaliti vsem rednim bralcem in bralkam za obiske, vsem, ki redno in vztrajno komentirate in še posebej tistim, ki ste v zadnjem času postale spremljevalke Mlina.

Vsem želim sproščene in prijetne počitnice, kjerkoli jih že boste preživeli.
PONOVNO SE BEREMO KONEC JULIJA ALI V ZAČETKU AVGUSTA.
Lp Kristina

13 komentarjev:

MarikaGabez pravi ...

Uživaj Kristina.

Tiara pravi ...

Za ves nakit, ki si ga pokazala zgoraj velja tole, da je prekrasno. Vse pohvale.
Zdaj pa uživaj 100na uro.

Renata pravi ...

Super si zapletla montažo, mi je zelo všeč, pa obesek tudi. Sicer je pa vse kar si pokazala, vredno pohvale, semena so fantastočna ...

Zdaj pa le uživaj!

K pravi ...

Uživaj na dopustu! Tudi meni je všeč tista zapletena.

moi pravi ...

Krasne stvari si naredila.

Uživaj na dopustu in se napolni z energijo.

lp, moi

Tulpika pravi ...

Zelo lepo si zakljucila, zdaj pa uzivancija na kvadrat! :)
LP, Tulpika

Tatjana pravi ...

Čudovite verižice, uživaj težko pričakovan in zaslužen dopust.

FloRaeMe pravi ...

Loving the Natalia necklace!

flo pravi ...

Kristina uživaj, tudi jaz sem začela odštevati dneve do našega odhoda

Katarina pravi ...

Kristina, tvoja zadnja objava me je popolnoma očarala. Seveda tvoji izdelki, predvsem pa čudovit in bogat jezik s katerim opisuješ svet okoli sebe. Skozi vse to vidim, kako rada imaš življenje in sem vesela, da sem mogoče tudi jaz delček njega. Uživaj na zasluženem dopustu in čimveč idej naj ti podari morje in ležalnik pod borovci.

Maja pravi ...

Sem se skoraj zjokala, ko sem prebrala tvojo objavo. Pa pojdimo po vrsti: tudi jaz sem za naše prijateljstvo hvaležna vsak dan znova, saj lahko takšne dušne dvojčice najdeš le, če močno odpreš vrata svoje duše. Hvala, ker si odprla svojo.
Tako lepo si opisala sedem svojih najljubših stvari, da sem jih kar večkrat prebrala. Vaša dolina ne ve, kakšen biser skriva v svojem oddaljenem kotu.
In ne nazadnje: vse PPD stvaritve so fenomenalne, ampak ideja s Sylvinim obeskom pa je FENOMENALNA!! Ko sem zadnjič videla hakelčke, ki si jih vstavila, si nisem mogla misliti, kako boš zaključila, ampak sem se že naučila, da pri tebi ne smem biti preveč presenečena!

Isa pravi ...

Thank's a lot for linking my blog on yours...I don't understand your language, but it doesn't matter, pictures are talking.....

isa pravi ...

oh I had not seen that you have gone to notthigham, I was there next year....it was faboulous...unbelievable !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...