četrtek, 03. november 2011

London

Danes je bil dan prizemljevanja po krasnem tednu v Londonu. Vreme popolnoma neangleško,sončno, stalno, samo ena petminutna plohica, vzdušje še nič preveč jesensko, če ne štejem barv listja, pisan utrip velemesta, točni in mirni poleti - kaj bi si lahko človek sploh še želel, razen tega, da se še kdaj, po možnosti čim prej, spet uspeš odpraviti.

Naj vam mini izbor izmed 600 in več posnetkov polepša preostanek jesenskih počitnic ali pa vsaj konec tedna,
Kristina
1. Božični okraski v Covent Garden-u so po mojem srcu, TODA obtožujem kramarje in štacnarje, ker z zgodnjim propagiranjem Božiča jemljejo prazniku vso vsebino. Halo - uradno je bil še oktober, pa je mesto polno lučk in smrečic.

2. Značilni taksiji so bili vseh barv in imeli so sto in eno različno reklamo. Najboljši so seveda navadni, črni.

3. Ha ha ha, obožujem ploščice na podzemni na Baker Streetu - Sherlock Holmes še vedno vlada.

4. Soba Sherlocka Holmesa v muzeju Sherlocka Holmesa, ki je vedno poln. Ima še kaka literarna izmišljena oseba svojo hišo?
5. Science museum je še in še hud - najbolj pa tale napis v trgovini, pa napis na torbi, ki sem jo kupila - "The big bag theory". Luštno.

6. Steklen lestenec v vhodni dvorani v Victoria in Albert Museum. Na Japonskem oddelku sem rade volje zaprta za en teden.

7. Jedilnica - "hall"- na college-u Christ Church v Oxfordu, pripravljena za večerjo. Ne vem, kjer so študentje jedli, ko je v njej kraljevala filmska ekipa Harry-ja Potterj-a.

8. Cerkvica v Cotswoldu, žal smo se samo peljali skozi par vasic in nisem vešča fotografiranja z avtobusa, črna pika je packa na steklu. Obvezno se vrnem, da se tam odklopim - vodička je za ameriške udeležence izleta posebej poudarila, da je to območje predvsem za "chill out".

9. Hiša Anne Hathaway, žene Williama Shakespear-a, kjer je vrt v poletnih mesecih zagotovo popolnoma nezemeljski. Tudi sem se bo treba vrniti in videti še enkrat na lastne oči.

10. Park nasproti Buckinghamske palače je žarel v barvah.

11. London je že čisto olimpijski, v British Museum-u so na ogled že medalje, ki se bodo podeljevale, odštevajo na mnogih mestih - tukaj na Trafalgar Square-u.

12. Nepogrešljivi Big Ben, ko ga zagledaš, se šele zares zaveš, da si v Londonu.

13. Tower Bridge ujet skozi okence iz Tower of London. Še dve ikoni Londona, ki se ju ne naveličam.

7 komentarjev:

Nataša pravi ...

Krasno, hvala za utrinke! London je ena od redkih stvari, pri katerih vedno znova popolnoma brez sramu izvajam slovenski nacionalni "šport" :) Ampak poleg zavidanja tudi neskončno privoščim vsem, ki ga gredo vsaj malo doživet od blizu.

Helena pravi ...

Hvala za to foto in besedno reportažo. Enkrat bom tudi jaz šla v London :)

Vladuška pravi ...

Bi kar šla, zdaj, takoj. No, morda pa res drugo leto :)

Maja pravi ...

Samo aham in oham in scrollam gor in dol! London je vedno čudovit, pa naj bo vreme angleško ali ne, podeželje ima nebozaben čar, ki ti zleze pod kožo in kar ne bi šel domov...Ah, oh!! HGvala za reportažo, lepo je obujati spomine.

Andreja pravi ...

O kako čudovito. Krasno si nas popeljala skozi London. Jp, je prišel čas, da gremo zopet malce tja?

Kristina Uvodić pravi ...

Uživala sam u ovom tvom foto izletu Londonom. Čeka te nagrada na mom blogu ;)

I've enjoyed so much this London trip of yours. The prize is waiting for you on my blog.

Anonimni pravi ...

Good article. I will be facing some of these issues as
well..

Also visit my web blog cheap jersey printing toronto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...