nedelja, 30. december 2012

2012

Leto, ki odhaja, ni bilo zelo slabo, pa tudi zelo dobro ne. Beseda, ki me je spremljala, je bila "abundance - obilje". Res je bilo vsega v obilju - lepega in hudega, nekakšno ravnovesje med prejšnjimi leti na dve - 92 zaznamovano s poroko in veseljem, 2002 s pretresi, za katere sem mislila, da jih ne bom preživela. Zato sem se odločila za kratek sprehod skozi fotografije, ki naj obudijo že zamegljene spomine na 12.

JANUAR
Mir in polno ustvarjalnih idej - to je zadnja leta januar in ne več depresiven brezobličen mesec.

FEBRUAR
Najmlajša gre na tekmovanje in zmaga na regijskem ter je druga na državnem.

MAREC
Mož se izkaže in mi za rojstni dan kupi Nikona. Ne utegnem ga uporabljati, ker pišem za Rokus.

APRIL
dvajseta obletnica poroke

prvi maturanc v družini

zadnja birma v družini

MAJ
Otvoritev balkonske sezone na dan, ko mi umre teta - čez 90, vedno dobrovoljna in zelo odločna, pripravi še rože za novo sezono, nato gre v bolnico zaradi bolečin v trebuhu, diagnoza je grozna in umre po enem tednu. Tega, da so ji vsak kolk zamenjali 2x, ni imela za nič hudega. Z berglami lahko pač prideš povsod in delaš vse. Želim si tako živeti in umreti.

JUNIJ
V tej mapi je samo par slik, ker nas je junij izčrpal do konca. S tem šopkom se je od mene poslovila druga generacija, ki sem jo pripeljala do 9.razreda.

Vsak je narisal svojo ribo, trije prostovoljci pa nas tri razredničarke.

JULIJ
Letos smo še šli na morje, kdo ve za drugo leto. Tudi s počitkom na našem severnem kotičku sem čisto zadovoljna. Nihče me ne vidi, sem v družbi sončnic in hladi me bližnja reka.

Mlajši člani se hladijo še bolj dobesedno.

AVGUST
rojstni dan najstarejše, vpis na fakulteto in vročina

še zadnji prosti dnevi

SEPTEMBER
V tej mapi je ena sama slika s članom družine. Pa osem slik s sladkarijami, ki smo jih pekli za preganjanje depresije ob tisočih obveznostih. Ko se lotim nadaljevanja projekta za Rokus, mislim, da me bo pobralo.

OKTOBER
Ob vseh čustvih nisem naredila nobene fotke ob selitvi najstarejše v študenta.
Veter mi je polomil toliko dalij, da sem napolnila več vaz, nisem pa imela časa, da jih izkopljem in so verjetno preminile ob prvem mrazu. Sem jih pa k sreči vsaj poslikala.

NOVEMBER
Začnemo ga s praznovanjem rojstnega dne, tale poza pa je bila posneta za moj drugi spletnik Slipping through my fingers, kjer sem vztrajala celo leto in sem danes objavila fotko 365. Sicer pa poplave, delo in skrbi. Rokus je končno zaključen - gre za spletne materiale za Messages 4, ki sva jih pripravili s prijateljico Tatjano in so objavljeni na devetletka.net.

DECEMBER
Začnemo tako, kot je potem cel mesec - praznovanja. Najprej gremo na Andrejev sejem v Gorico.
Na Miklavža praznujemo še en rojstni dan.

Potem imamo Miklavža - letos prvič brez peharov, po novem sistemu, da vsak vsakemu kupi darilce in je mati Miklavževka zelo zelo skulirana, ker ima bistveno manj težav in skrbi.

Ima celo čas speči pecivo - ker ne maramo parkeljnov in smo sploh zelo pridni, imamo angelčke, pa ure in ptičke.

Tik pred Božičem je še en rojstni dan, letos je druga prestopila na odraslo stran in se spomnila na isti dan, da hoče torto. Prej cel teden je imela toliko učenja in nastopov, da tega ni utegnila izraziti. Ker torej torte nisem kupila (pozabila), sem jo spekla.

Tako je bilo - pisano, naporno, vsakdanje. Če pogledaš relativno, je bilo za mnoge, ki jih poznam veliko težje in hujše, bila sem tudi na mnogih pogrebih. Zato sem hvaležna, da smo ga preživeli tako, kot smo ga. Bilo je polno drobnih lučk in smeha in tega želim sebi in vam tudi v 2013. Želim si tudi, da bi se radi brali v teh naših virtualnih kotičkih.

Srečno in mirno 2013,
Kristina


7 komentarjev:

Barbi pravi ...

Pestro in zanimivo leto. Naj leto 2013 prinese še veliko podobnih užitkov, ko so bili ti, ki so zapisani tukaj.

Helena pravi ...

Zanimiv "sprehod" skozi tvoje leto. V 2013 naj bo veliko lepih dogodkov, s katerimi boš polnila poličke svojega spomina.

Hali pravi ...

Uf res je bilo pestro, srečno v letu, ki prihaja in nisem utegnila komentirat tvojih krasnih "fimo" jaslic. Carica si, veš? :-)

Renata pravi ...

Lepo si nas popeljala skozi vaše leto. Tebi in vsem tvojim želim prijazno leto 2013!

Maja pravi ...

Joj, Kristina, ko sva se spoznali je šla ravno v prvi letnik, sedaj že v študenta!!! Ne morem verjeti! Z užitkom sem se sprehodila skozi tvoje leto. Čestitam ti za vse dosežke: družinske, profesionalne in ustvarjalne! Upam, da se letos kaj vidimo!

Jana pravi ...

Luštna retrospektiva. Vidim, da vam je leto prineslo kar kar nekaj prelomnic.
Naj bo novo leto točno takšno kot si ga želiš!

Maja pravi ...

Hvala, da si z nami delila svoje leto. Vse najlepše v tem novem letu ti želim, veliko dobrega in nepozabnega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...